Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Vindt u dit goed? Ga dan verder en klik op de sluit knop.

Beschrijving

Auteur: Arne Sierens

Regisseur: Peter Bolssens

Mimi, Michel en Gabriël hebben zich vaak zelf in nesten gewerkt. Dikwijls zonder dat ze het zelf beseffen. Het zijn kleine, spartelende volkse posturen, wier taal navenant is. Ze spreken het dialect van hun ziel zonder zich helemaal bloot te geven, want dat kunnen ze niet. Maar ze zijn kwetsbaar, zetten een grote mond op, houden van zelfspot en halen zich gekke situaties op de hals doordat ze in hun conversaties van de hak op de tak springen. Omdat het in hun aard ligt om niet te lang bij de zaak stil te blijven staan, omdat een thema plots als een brok in de keel zit en eruit moet, of gewoon om van het onderwerp af te zijn.

Je kent ze wel, die randfiguren. Ze spreken veel maar zeggen niets en toch zijn ze bekommerd, guitig, lief, onderdanig maar ook fel en hevig, roekeloos en doen ze alsof zij het middelpunt van de aarde zijn. Een half uur later lig je in een deuk van het lachen omdat ze de zaken zo treffend kunnen weergeven.

In hun relaties (man-vrouw, ouders-kind, vrienden) zit het meestal schots en scheef. Met grote vanzelfsprekendheid bijten ze zich vast in illusies, maar even vanzelf laten ze die weer los wanneer de realiteit zich opdringt. Er is nood en tegelijk onvermogen om zich aan elkaar op te trekken of voor elkaar te zorgen. Of, vertrouwen ze dan maar op Maria, eewigdurende bijstand?

 

Acteurs: Inge Van Gassen, Stefan Joos en Geert Coppens.

Flyer downloadenvoorkant en achterkant

Details Evenement

Beschikbaarheid:19
Reserveren tot:25/09/2021 19:00
Start op:25/09/2021 20:00
Eindigt op:25/09/2021 22:00
Locatie:Museumtheater, Zwijgershoek Sint-Niklaas

Museumtheater

Zwijgershoek 4, 9100 Sint-Niklaas
03 778 33 50

Alternatieve parking: onder de Markt, 't Bau-Huis naast het Station